Reacties van leerlingen

Frederique: Groei

“Mijn zangles ervaar ik echt als een enorme groei. Door de jaren heen merk ik gewoon dat er verbetering in zit, en ook dat ik steeds weer nieuwe dingen bij kan gaan leren. Ik zit nu al ruim 6 jaar op zangles bij Geertje, maar blijf me steeds verder ontwikkelen. Niet alleen op technisch gebied, maar ook wordt er veel aandacht besteed aan het performen. Regelmatig heb ik mee kunnen doen aan door Geertje georganiseerde optredens, en daar leer je enorm veel van. De lessen zelf worden helder en goed gegeven, van begin tot het eind! Ik blijf merken dat ik elke les er weer wijzer van geworden ben! Voor deze zanglessen rijd ik graag van Den Bosch naar Waalwijk”.

Tessa: Les op maat

“Geertje gaat altijd uit van wat jij als zanger(es) al kan. Dit is dus les op maat, aangezien iedereen anders is en een ander niveau heeft. Ze bijt zich niet vast in 1 specifieke techniek, maar richt zich op wat voor haar leerling noodzakelijk is. Daarnaast is het erg fijn dat ik de zanglessen in Waalwijk kan volgen, lekker dicht bij huis!”.

Jony: Méér dan zangles

Toen ik een aantal jaren geleden met mijn zangles bij Zangcoach Geertje Kuypers in Waalwijk begon, wilde ik graag wat beter leren zingen. Ik speelde al gitaar en vond het leuk om te zingen, maar ik wist niet hoe ik mijn stem precies moest gebruiken. Nu, een jaar of 4 later, weet ik dat je stem ook een instrument is dat je moet leren bespelen. k heb van Geertje onder andere geleerd welke spieren ik moet gebruiken om de klanken mooi te laten klinken en hoe ik mijn adem moet gebruiken. Ik heb verschillende muziekstijlen leren kennen. Lichte muziek, klassieke muziek, pop ballads en musicalsongs, alles komt voorbij in de lessen. Het leuke is dat Geertje kijkt naar wat je zelf wil zingen en wat bij je stem past. Ze weet altijd weer wat moois uit haar collectie te halen. Na veel oefenen merk je echt dat je vooruit gaat en dat je stembereik groter wordt. Geertje zegt vaak lachend: ‘Weet je nog toen je voor het eerst bij mij kwam, toen had je nooit verwacht dat je nu deze hoge tonen zo zou kunnen zingen!’.

En nog steeds ga ik elke week met veel plezier naar de zangles toe. De zanglessen bij Geertje zijn eigenlijk veel méér dan zanglessen alleen! Je leert er op een plezierige manier je stem goed te gebruiken, je leert je in te leven in de muziek en wat je zingt en daarvan te genieten. Maar daarnaast heb ik aan een half uur zangles niet genoeg omdat dat veel te kort is om te zingen en ook nog eens gezellig bij te praten… Want gezellig is het zeker bij Geertje! En dan is er nog het Muziektheater, waar muziektheater-liefhebbers zoals ik hun hart op kunnen halen door mee te zingen in ensembles of een solo-rol te vertonen in het theater. Op die manier kun je al de kennis die je opgedaan hebt tijdens de lessen in de praktijk brengen in het theater. Heel leuk om de privé-lessen af te wisselen met de gezamenlijke repetities voor het muziektheater.

Toine: Zangles?

Ik weet nog goed hoe lang ik er over heb gedaan heb, om me voor de eerste zangles op te geven. Ik zong thuis af en toe met m’n gitaar, maar niet als ik wist als er iemand zat mee te luisteren. Dit is iets wat je bij Geertje namelijk snel leert: Durven zingen.

Al na de eerste les voelde ik me zeer vertrouwd bij Geertje. Al dacht ik zelf dat m’n stem niet zo goed was, ze gaat met je aan de slag en zorgt ervoor dat je je schaamte overwint, waardoor je al gelijk merkt dat je stem beter wordt. Nu na drie jaar zangles, durf ik zo m’n gitaar te pakken in het bijzijn van publiek en een aantal liedjes te zingen/spelen. Ook al is m’n stem geen natuur talent, ze zorgt ervoor dat je zuiver en helder zingt zodat je zo een gezellige sfeer kweekt, waardoor iedereen mee zingt.

Ook al woon ik in Raamsdonksveer, hiervoor rijd ik graag naar Waalwijk, ook voor een opfris-zangles op z’n tijd.

Marjolein: Steeds weer vrolijk!

Al een paar jaar volg ik zangles bij Geertje en steeds weer kom ik er vrolijk vandaan! Het zingen zelf is ontspannend, hoewel je ook flink aan het werk wordt gezet. Bij Geertje is het totaal niet nodig je te schamen voor je stem en samen bepalen we welk nummer dit keer gezongen wordt; of dit nu een musicalnummer is of een klassiek stuk! Geertje weet wat ze doet en het is ontzettend leuk om te merken dat je met haar hulp veel meer kunt dan je zelf ooit had gedacht! Van Waspik naar Waalwijk is vlak naast de deur, is gemakkelijk bereikbaar met gratis parkeren. 

Ad: Eerlijk en direct

Ik weet nog goed mijn eerste les. Geertje zei tegen mij dat ik op de grond moest gaan liggen. Ik dacht nog bij m’n eigen, ik heb toch zangles? Maar al snel werd mij duidelijk dat zij daarmee liet zien hoe je ademhaling werkt. Dit vind ik heel typerend voor Geertje. Ze laat je zien en voelen hoe je het beste uit je stem kan halen. Ze geeft je verschillende handvatten om beter met je stem om te gaan door bijvoorbeeld je handen op je buik of in je zij te houden zodat je de ademsteun voelt. Ik vind haar een echte vak-freak die weet wat ze doet en met veel plezier en gedrevenheid je helpt en stuurt om het beste uit je stem te halen. Daarbij zal ze altijd eerlijk en direct zijn. Verder vind ik Geertje een fantastische vrouw die mij het gevoel geeft welkom te zijn in haar zangles studio in Waalwijk.

Gert-Jan Smit: lead-zanger in rockband:

“Hoe leuk is het, als mensen die je al jaren kennen als zanger van de band na een optreden naar je toe komen en ineens zeggen: heb je tegenwoordig zangles? Zo goed hebben we je eerder nog niet horen zingen! Als Rockzanger uit Kaatsheuvel zeg ik graag: dank aan zangstudio Geertje Kuypers!”.

Links: recensies en aankondigingen

2015, Koopplein: Musicaltalenten gezocht in Waalwijk

2015, Weekblad Waalwijk: 70 jaar bevrijding groots gevierd

2015, Nieuws.nl: Persoonlijk stem- en zangadvies

2014, Waalwijk Nieuws: KCW MusicalClass met Pocahontas, Dreamgirls, en Rebecca

2014, Over Uit: Flitsen uit Rebecca, Pocahontas en Dreamgirls

2013, Lightning Factory: Musicalproductie “Highlights”

2008, Brabants Dagblad: Waardering voor Muziektheater Langstraat